Olympisk guldmedaljist Ragnar Skanåkers fripistoltävling tar fart – Sportskytte attraherar allt fler intresserade

Den 18. augusti arrangeras tävlingen Skanåker Grand Prix i Högsbo. Tävlingen uppskattas av Sveriges elitskyttar och drar till sig fler åskådare än någonsin. Många intresserade åskådare saknar skyttebakgrund vilket tyder på att intresset i sportskytte växer.

Skanåker Grand Prix arrangeras årsvis av skyttesportföreningen Göteborgs PSSK i Högsbo. Bland sponsorerna finns numera tunga namn som Stena Line, Hedin Bil, Front Advokater, m.fl. Tävlingens prispengar har också gjort deltagandet extra attraktivt. Tävlingen är nu jämställd då damerna har fått en egen tävlingsserie. Bland de anmälda deltagarna finns på damsidan många lokala skyttehjältar. På herrsidan finns Sveriges 10 bästa elitskyttar. Ett mål av tävlingen är att få fler kvinnliga skyttar intresserade i sportskytte.  

Ragnar Skanåker står i fokus av tävlingen och det är många som minns hans förtjänster inom svensk elitidrott. Under sju olympiska spel tog han ett OS-guld, två silvermedaljer och en bronsmedalj i fripistol, som räknas bland de svåraste skyttegrenen. Ragnar, som fyllde 84 år i juni, har efter hälsoproblem gjort en comeback, senast på fjärde plats under Senior SM. Hans ambition och viljestyrka inspirerar och en seger i tävlingen är fullt möjligt. Sportskytte är en jämställd idrottsgren som inte skiljer på ålder eller kön – alla har samma möjligheter. 

Åskådare är välkomna att följa tävlingen gratis och ingen föranmälan krävs. Tävlingen börjar klockan 9:00 och väntas pågå tills kl. 18:00. Ragnar kommer att delta i skjutlaget som börjar kl. 11:00. Det kommer att finnas ett intervjutillfälle med Ragnar klockan 13:00. Evenemanget äger rum i föreningen Göteborgs PSSK:s lokaler på J A Wettergrens gata 2 i Högsbo Industriområde.

Mer information om tävlingen samt bildarkiv finns på sidan www.skanakergp.se. Bilderna får fritt användas av tidningsredaktioner.

Tävlingskontakten är Lars Lundmark, lars@skyskol.com, t. 0709-149885.


0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *